Incl. BTW.Excl. BTW.

Kom je bij ons werken? Bekijk hier de vacatures.

5 tips voor een zorgeloze vakantietrip!

5 tips voor een zorgeloze vakantietrip!

Ga je binnenkort op vakantie met je leaseauto? Om ervoor te zorgen dat je rit soepel en zorgeloos verloopt, zijn er een paar belangrijke zaken waar je aan moet denken. Met deze tips ben je goed voorbereid en kun je optimaal genieten van je welverdiende vakantie.

Tip 1: De groene kaart

De groene verzekeringskaart is niet meer verplicht in Nederland, de 28 EU-lidstaten, Andorra, Kroatië, Liechtenstein, Noorwegen, IJsland en Zwitserland. In deze landen controleert de politie de autoverzekering via centrale registers, waardoor de fysieke kaart overbodig is geworden. Toch kan de groene verzekeringskaart nuttig zijn bij een ongeval met een voertuig met een buitenlands kenteken.

In sommige landen is de groene kaart nog wel verplicht zoals: Albanië, Bosnië en Herzegovina, Israël, Iran, Marokko, Moldavië, Montenegro, Oekraïne, Servië, Tunesië, Turkije, Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië en Wit-Rusland.

Wanneer je met een leaseauto naar het buitenland gaat kunnen leasebedrijven in hun voorwaarden meenemen in welke landen je met de auto mag rijden. Dit om te voorkomen dat de auto in een land met een hoog risico op schade of diefstal terecht komt. Controleer dus altijd even de leasevoorwaarden of jouw vakantiebestemming is toegestaan.

Tip 2: Verplichte items in de auto: Zo voorkom je boetes op vakantie!

Binnen Europa heeft ieder land zijn eigen verkeersregels, daarom is het belangrijk om te controleren welke items verplicht zijn in het land van je bestemming.

De basisuitrusting, zoals een gevarendriehoek, verbanddoos en veiligheidshesje, is in de meeste landen wettelijk verplicht. Maar er zijn ook landen waar je bijvoorbeeld reservelampjes of een brandblusser bij je moet hebben. In Nederland is dit bijvoorbeeld niet verplicht, maar in Duitsland en Oostenrijk wel.

Boetes voor het missen van verplichte items kunnen hoog oplopen. Zorgeloos op vakantie? Controleer dan altijd even de verkeersregels van je vakantieland. Op de website van Leaseblog vind je een handig overzicht per land.

Tip 3: Een goede voorbereiding is het halve werk.

Voordat je met de auto op pad gaat, is het belangrijk om te controleren of alles in orde is. Zo voorkom je dat je met pech langs de kant staat.

We raden je aan om de volgende 6 dingen te checken voor je vertrek:

  1. Oliepeil
  2. Koelwaterpeil
  3. Ruitensproeiervloeistof
  4. Reservewiel
  5. Bandenspanning
  6. Verlichting

Tip 4: Belangrijke telefoonnummers

Pech of schade tijdens je vakantie? Natuurlijk hoop je dat het je niet overkomt, maar het is altijd goed om voorbereid te zijn. Zorg er daarom voor dat je de volgende belangrijke informatie bij de hand hebt:

Telefoonnummers:
Blankert tijdens kantooruren: 038-7200880, kies 2 (bereikbaar van 08.30 tot 17.30 uur)
Pechhulp buiten kantooruren: 020-5929154 (24/7 bereikbaar)

Tip 5: Fileproof: zo voorkom je dat je hongerig en dorstig in de auto zit.

Wat nou als je onverwachts in de file komt te staan, of als er een ongeluk op de weg is? Zeker met de hoge temperaturen in de zomer, wil je dan niet zonder eten en drinken komen te zitten. Neem daarom altijd een koelbox of tas met eten en drinken mee in de auto! Zo ben je altijd voorbereid op onverwachte situaties.

Nog vragen?

Met de tips in deze blog ben je al goed op weg naar een onbezorgde vakantie met je leaseauto. Wil je er echter helemaal zeker van zijn dat alles in orde is en heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers staan voor je klaar om je te adviseren en te helpen met alles wat je moet weten.

Je kunt ons bellen op 📞 038-7200880 of mailen naar info@blankert.nl.

We wensen je alvast een fijne vakantie! ☀️

Copyright © 2024 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing