Incl. BTW.Excl. BTW.

Kom je bij ons werken? Bekijk hier de vacatures.

Onze Damian aan het woord: Van autoliefhebber tot ondernemer

Onze Damian aan het woord: Van autoliefhebber tot ondernemer

Damian Mokiem, een ambitieuze, goedlachse jongeman van 25 jaar uit Zwolle-Zuid, bewijst dat passie en doorzettingsvermogen je ver kunnen brengen. Zijn passie voor auto’s heeft hij van zijn vader. Met een diploma in autotechniek en een interesse in auto’s, heeft Damian zijn eigen bedrijf, Dipfabriek, opgericht. Tegelijkertijd werkt hij met plezier bij Blankert Shortlease. Lees hieronder zijn verhaal.

De Dipfabriek: Een droom die uitkomt

Damian’s ondernemerschap begon met een eenvoudige wens: zijn auto een andere kleur geven. “Ik wilde een keer een andere kleur op mijn auto,” vertelt Damian. “Ik vond geen enkele wrapper die aan mijn wensen en budget voldeed. Toen ik mijn horizon verbreedde en ook naar dippers begon te kijken, vond ik de prijzen veel aantrekkelijker dan bij wrappen,” legt Damian uit. Een ontmoeting met een dipper inspireerde hem om zelf te beginnen. En zo werd Dipfabriek geboren, een naam die Damian zelf bedacht.

Naast zijn 40-urige werkweek besteedt Damian veel van zijn vrije tijd aan Dipfabriek. Klanten komen binnen via Instagram, Facebook, Google Ads en zijn eigen netwerk. “Ik vraag klanten altijd hoe ze bij mij terecht zijn gekomen,” zegt Damian, die met trots zijn website dedipfabriek.nl deelt.

Passie voor boksen

Naast zijn werk en eigen bedrijf heeft Damian ook een andere passie: boksen. “Ik deed eerst aan krachttraining, maar dat vond ik niet leuk meer. Boksen is intensiever en uitdagender. Mijn uiteindelijke doel is om wedstrijden te boksen.” Hij traint hard, heeft verschillende oefenwedstrijden en soms komt hij weleens gehavend uit de strijd op kantoor. Maar dat weerhoudt hem er niet van om aan het werk te gaan.

Mijn carrière begon bij Blankert Shortlease…

Bij Blankert Shortlease begon Damian in januari 2023 als hiker. “Mijn werkzaamheden bestonden toen uit: auto’s schoonmaken, ophalen of afleveren van auto’s bij klanten of vaste garages, en auto’s wegbrengen voor schade of onderhoud.”

Sinds enkele weken is hij verantwoordelijk voor de innames van auto’s. “Elke auto die terugkomt via dagverhuur of shortlease controleer ik op (rook)schades en de algehele staat van de auto. Dit bevalt erg goed, ik weet wat ik moet doen en ik hou ervan om mijn handen uit de mouwen te steken.”

Humor op de werkvloer

Zijn werk brengt de nodige verrassingen met zich mee. “We vinden soms de meest bijzondere items in auto’s. Je zou versteld staan wat wij soms terugvinden.”

Damian geniet van zijn werk bij Blankert. “Het is een leuk team en het werk is afwisselend. Ik hou ervan om met auto’s te werken. De ene keer breng ik een auto weg, dan weer een inname of uitgifte. Bovendien geniet ik ontzettend van het klantcontact, dat geeft me energie! Op de werkvloer is er altijd wel ruimte voor plezier. “We zitten altijd wel een beetje te keten met elkaar. We werken hard, maar we maken ook echt plezier.”

Mijn favoriete auto is..

Damian droomt van een Mercedes C63 AMG. “Een dikke V8, veel vermogen, 530 pk, 6.2 liter. Een heerlijke zuipbak, maar dat moet je er wel voor over hebben.

Mijn grootste autoblunder..

Hij heeft geen grote autoblunders op zijn naam staan, dankzij de rijlessen van zijn vader. “Mijn vader heeft me alles geleerd over autorijden,” zegt Damian trots.

Ik luister in de auto graag naar..

Als hij in de auto zit, luistert Damian graag naar een divers repertoire aan muziek via Spotify. “Het is echt afhankelijk van de bui waar ik in ben.”

“Een echte soldaat doet wat er van hem gevraagd wordt, zonder zeuren.”

Damian leeft volgens de quote: “Never give up, geef nooit op. Een echte soldaat doet wat er van hem gevraagd wordt, zonder zeuren.” Met deze mentaliteit en zijn passie voor auto’s en techniek, is Damian Mokiem een fantastische aanwinst voor Blankert Shortlease.

Copyright © 2024 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing