Incl. BTW.Excl. BTW.

Kom je bij ons werken? Bekijk hier de vacatures.

Wintersport met je leaseauto: 7 handige tips

Wintersport met je leaseauto: 7 handige tips

De vakantie komt eraan en dat betekent dat het tijd is voor wintersport! Of je nu met je vrienden, familie of alleen gaat, een wintersportvakantie is altijd een heerlijke ervaring. Maar voordat je vertrekt, is het belangrijk om een aantal dingen te regelen. In deze blog geven we je 7 handige tips voor een veilige en onvergetelijke wintersport met je leaseauto.

Als je van plan bent om met een leaseauto van Blankert op wintersport te gaan, is het belangrijk om te controleren of de auto verzekerd is in het buitenland. Om dit te weten te komen, vind je de benodigde informatie op de groene kaart. In veel landen is deze kaart verplicht, en de vereisten voor wat je in de auto moet hebben variëren per land. Zorg ervoor dat je deze informatie vooraf goed controleert! Daarnaast is het verstandig om belangrijke telefoonnummers bij de hand te hebben, voor het geval je gestrand bent of schade hebt gereden. Tijdens kantooruren van 08.30 uur tot 17.30 uur kun je ons bereiken op 📞 038-7200 880, keuzenummer 2. Buiten kantooruren is Allianz bereikbaar op 📞 020-5929 154 om je te assisteren. Zorg er ook voor dat je altijd de juiste schadeformulieren bij je hebt, zodat eventuele schade correct kan worden afgehandeld.

Om pech te voorkomen raden wij je aan om voor je wintersport vakantie de volgende zaken aan je leaseauto te controleren:

  • Oliepeil
  • Koelwaterpeil
  • Ruitensproeiervloeistof
  • Reservewiel
  • Bandenspanning

1. Zorg voor winterbanden of all seasons (met sneeuwvlok)

De belangrijkste tip is om je auto uit te rusten met winterbanden of all seasons (met sneeuwvlok). Winterbanden zorgen voor een betere grip op de weg in de sneeuw en het ijs. In sommige landen is het zelfs verplicht om op winterbanden te rijden. Controleer dus de regelgeving van het land waar je naartoe gaat.

2. Controleer of je een vignet of milieusticker nodig hebt

In veel Europese landen is het verplicht om een vignet te hebben voor het rijden op de snelweg. Controleer daarom of je een vignet nodig hebt voor de landen die je gaat bezoeken. Ook is het mogelijk dat je een milieusticker nodig hebt. Deze sticker geeft aan of je auto voldoet aan de milieueisen van het land.

3. Neem sneeuwkettingen mee

Sneeuwkettingen zijn een must voor als je in de sneeuw of op besneeuwde wegen moet rijden. In sommige landen zijn sneeuwkettingen zelfs verplicht en wordt dit aangegeven met de verkeersborden. Ze zorgen ervoor dat je auto meer grip heeft op de weg. Het is belangrijk om sneeuwkettingen te kopen die geschikt zijn voor je auto. Controleer daarom de instructies van je auto.

4. Zorg voor een ijskrabber en slotontdooier

Een ijskrabber en slotontdooier zijn onmisbaar om je auto ijsvrij te maken in de ochtend. Met een ijskrabber kun je de ruiten en het dak van je auto schoonmaken. Een slotontdooier zorgt ervoor dat je deuren en sloten open kunnen.

5. Zorg dat je ruitenvloeistof bestand is tegen de kou

Ruitenvloeistof die niet bestand is tegen de kou kan bevriezen, waardoor je geen zicht meer hebt door je ruiten. Zorg daarom voor ruitenvloeistof die speciaal is ontwikkeld voor winterse omstandigheden, zodat je altijd veilig op de weg zit. Je kunt de ruitenvloeistof herkennen aan de blauwe kleur, deze is bestand tegen de kou. Ruitenvloeistof met een roze kleur is voor de zomer. Dus let er goed op dat je de blauwe ruitenvloeistof toevoegt wanneer je op wintersport gaat.

6. Neem een opgeladen telefoon met laadkabel mee

In geval van nood is het belangrijk om altijd een opgeladen telefoon met laadkabel bij je te hebben. Zo kun je altijd hulp inschakelen wanneer dit nodig is.

7. Neem voldoende eten en drinken mee

In de winter kan het weer onverwachts omslaan. Neem daarom altijd voldoende eten en drinken mee, zodat je niet zonder komt te zitten als je vast komt te zitten in de sneeuw.

Met deze 7 handige tips kun je veilig en ontspannen op wintersportvakantie met je leaseauto. Zijn we nog iets vergeten en heb jij nog tips? Laat het ons weten! 💬

Copyright © 2024 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing