Incl. BTW.Excl. BTW.

Kom je bij ons werken? Bekijk hier de vacatures.

Bouw ik schadevrije jaren op wanneer ik een leaseauto rijd?

Als je in een leaseauto rijdt, bouw je zelf officieel geen schadevrije jaren op. Bij Blankert Shortlease begrijpen we het belang van schadevrije jaren en bieden we je de mogelijkheid om na afloop van je leaseperiode een zogenaamde leaseverklaring met het overzicht te verkrijgen. Deze verklaring, waarin alle schades tijdens jouw leaseperiode zijn opgenomen, kun je gebruiken bij je nieuwe autoverzekeraar om schadevrije jaren toegekend te krijgen. Lees verder om te begrijpen hoe het werkt, of neem contact met ons op voor meer informatie.

Hoe bouw je schadevrije jaren op?

Ieder jaar dat je zonder schade rijdt en geen claims indient, levert je één schadevrij jaar op. Echter, wanneer je zelf verantwoordelijk bent voor een of meer autoschades en deze claimt, loop je het risico treden terug te vallen op de zogenaamde bonus-malus ladder. De mate van terugval is afhankelijk van de beleidsregels van de verzekeraar, waarbij verschillende verzekeraars variërende regels hanteren.

Het is belangrijk op te merken dat bij herhaaldelijke schadeclaims, het mogelijk is negatieve schadevrije jaren op te bouwen. Dit gebeurt wanneer de schadeclaims in een bepaalde periode de opgebouwde schadevrije jaren overtreffen. Het hebben van negatieve schadevrije jaren kan aanzienlijke gevolgen hebben voor de hoogte van je autoverzekeringspremie, omdat het een indicator is van minder veilig rijgedrag. Het benadrukt het belang van voorzichtigheid op de weg en het vermijden van onnodige schadeclaims om zo de voordelen van schadevrije jaren te behouden.

Privé of zakelijk leasen: Maakt het uit voor mijn schadevrije jaren?

Of je nu een privéauto of een auto van de zaak rijdt, het maakt geen verschil voor het opbouwen van schadevrije jaren. Bij Blankert Shortlease heb je in beide gevallen de mogelijkheid om na afloop van de leaseperiode je schadevrije jaren op te vragen. Indien meerdere personen binnen het bedrijf gebruik hebben gemaakt van dezelfde leaseauto, heeft het aanvragen van deze verklaring geen zin voor de andere verzekeraar.

Geldigheid opgebouwde schadevrije jaren lease auto

Wanneer je 3 jaar geen eigen auto en bijbehorende verzekering hebt gehad, vervallen meestal de opgebouwde schadevrije jaren. De opgebouwde jaren zijn dan maar beperkt ‘geldig’ bij de meeste verzekeringsmaatschappijen. Bij een aantal aanbieders zijn schadevrije jaren 4 of 5 jaar geldig.

Leaseverklaring: De sleutel tot schadevrije jaren

De leaseverklaring die je bij Blankert Shortlease kunt verkrijgen, biedt een gedetailleerd overzicht van alle schades die tijdens jouw leaseperiode zijn gemeld. Met deze informatie bepaalt jouw nieuwe autoverzekeraar de hoogte van je no-claimkorting en daarmee de premie voor je autoverzekering.

Wat staat er in een leaseverklaring?

Een leaseverklaring is een officieel document dat aantoont hoeveel jaar je met een zakelijke leaseauto hebt gereden zonder schade te claimen. Deze verklaring is uitsluitend beschikbaar indien je de enige bestuurder van de leaseauto bent geweest.

In de leaseverklaring vind je de volgende informatie:

  • Naam van de bestuurder
  • Exacte leaseperiode
  • Aantal schadeclaims
  • Kenteken

Voordelen van het meenemen van schadevrije jaren leaseauto

Naast de geruststelling die schadevrije jaren bieden tijdens het autorijden, brengen ze ook aanzienlijke financiële voordelen met zich mee. Het opbouwen van schadevrije jaren beloont niet alleen verantwoordelijk rijgedrag, maar het kan ook resulteren in lagere autoverzekeringspremies door een premiekorting. Verzekeringsmaatschappijen gebruiken het aantal schadevrije jaren als een belangrijke factor bij het bepalen van de premiehoogte. Hoe meer schadevrije jaren je hebt opgebouwd, des te groter de kans op een aantrekkelijke no-claimkorting en een gunstigere premie voor je autoverzekering. Het is niet alleen een beloning voor veilig rijden, maar het betekent ook aanzienlijke besparingen op je verzekeringskosten. Het opbouwen en behouden van schadevrije jaren is dus niet alleen goed voor je gemoedsrust op de weg, maar ook voor de portemonnee.

Nadelen van het meenemen van schadevrije jaren leaseauto

Het is niet altijd gunstig om de schadevrije jaren van een leaseauto mee te nemen. Bij het rijden in een leaseauto komt het vaak voor dat schade vaker wordt geclaimd, aangezien de bestuurder de kosten meestal niet zelf hoeft te dragen. Hoewel de schade op dat moment geen directe financiële impact heeft, beïnvloedt het wel het aantal schadevrije jaren. Als het gevolg van geclaimde schade bijvoorbeeld resulteert in een negatief aantal schadevrije jaren, kan het voordeliger zijn om met een schone lei te beginnen en geen leaseverklaring aan te vragen.

Neem contact met ons op voor meer informatie

Wil je meer weten over hoe je kunt profiteren van schadevrije jaren bij Blankert Shortlease? Aarzel niet om contact met ons op te nemen, wij zijn bereikbaar op 📞 038-720 0880. Ons team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van de nodige informatie om de voordelen van schadevrije jaren optimaal te benutten.

Shortlease aanbod

Copyright © 2024 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing