Incl. BTW.Excl. BTW.

Kom je bij ons werken? Bekijk hier de vacatures.

Heb ik een groene kaart nodig in mijn leaseauto?

Bij het rijden van een leaseauto nemen we graag alle zorg uit handen. Dit betekent onder andere dat de verzekering van de auto wordt verzorgd door Blankert Shortlease. Hierdoor staat zowel de verzekering als de auto niet op jouw naam. Als het gaat om de groene kaart, is het belangrijk om te weten dat het handig is om deze bij je te hebben tijdens het rijden, ook al staat de verzekering niet op je naam.

Internationaal verzekeringsbewijs (IVB)

De groene kaart is ook bekend als een internationaal verzekeringsbewijs waarmee zichtbaar is dat jouw voertuig verzekerd is, zelfs in het buitenland. Met dit internationaal verzekeringsbewijs kun je met geruststelling en zekerheid over de grens. Deze kaart is een internationaal document dat bevestigt dat je auto verzekerd is door een geldige verzekering, waardoor je in het buitenland met een gerust hart de weg op kunt.

Het hebben van een groene kaart is niet alleen een vereiste, maar het is ook praktisch. Bij grenscontroles of in het geval van een ongeval in een ander land, kan dit document van onschatbare waarde zijn. Het toont aan dat jouw auto verzekerd is volgens de geldende wetten en regelgevingen, wat de afhandeling van eventuele procedures kan vergemakkelijken.

Kortom, de groene kaart is een belangrijk bewijs dat jouw voertuig verzekerd is, waar je ook bent, en het is raadzaam om deze altijd bij je te hebben wanneer je op reis gaat met de auto naar het buitenland. Zodat je deze kunt tonen in het land waarin je op reis bent. 🌎

Groene kaart auto 📄

De groene kaart, hoewel zijn naam anders doet vermoeden, is niet langer groen van kleur sinds 1 juli 2020. Het is een digitale kaart of een papieren document met essentiële informatie over je autoverzekering. Voorheen werd het op groen papier afgedrukt, maar tegenwoordig wordt het op wit papier gedrukt.

Op de groene kaart staat informatie zoals:

  • Dekkingsgebied van landen waar je verzekerd bent
  • Het kenteken van het verzekerde voertuig
  • Belangrijke telefoonnummers
  • De verzekeringsperiode
  • Groene kaart nummer

Nieuw internationaal verzekeringsbewijs 🗓️

Op de groene kaart staat aangegeven tot wanneer deze geldig is. Het is belangrijk om te weten dat wanneer de kaart verloopt, Blankert Shortlease niet automatisch een nieuwe digitale kaart toestuurt. Het is jouw verantwoordelijkheid om een vernieuwde groene kaart aan te vragen. De groene kaart aanvragen doe je bij ons. Wij kunnen deze vernieuwde groene kaart downloaden en vervolgens naar je opsturen. Deze kun je vervolgens op wit papier printen.

Het is daarom verstandig voordat je op vakantie gaat om te controleren of je groene kaart geldig is. Zo voorkom je onnodige complicaties tijdens je reis. Mocht je groene kaart bijna verlopen of al verlopen zijn, dan dien je zelf contact op te nemen om een nieuwe kaart aan te vragen. Neem tijdig actie om ervoor te zorgen dat je altijd over een geldige groene kaart beschikt wanneer je de weg op gaat.

Heb ik een groene kaart nodig in het binnenland? 🇳🇱

In Nederland hoef je geen fysieke groene kaart voor je voertuig, aanhanger of caravan mee te hebben. Toch is het in Nederland wel verstandig om het internationaal verzekeringsbewijs bij je te hebben, voor de verzekeringsgegevens en telefoonnummers bij schade of pech.

Bij Blankert Shortlease zorgen we ervoor dat je altijd over de nodige documentatie beschikt, inclusief de groene kaart. Deze wordt standaard digitaal aan je verstrekt. Mocht je er de voorkeur aan geven om een fysieke kopie te hebben, kun je deze zelf eenvoudig printen of ons een bericht sturen. We staan altijd klaar om te helpen en kunnen je ondersteunen bij het verkrijgen van een geprint exemplaar, mocht dat nodig zijn.

Heb ik een groene kaart nodig in het buitenland? 🌎

Wanneer je naar het buitenland gaat is het in bepaalde landen verplicht om een fysieke papieren versie van de groene kaart bij je te hebben. Wanneer je naar deze landen reist, kun je deze papieren versie krijgen door de digitale groene kaart uit te printen of door contact op te nemen met Blankert Shortlease.

Het is van essentieel belang om te weten dat in de volgende landen een geprinte versie van de groene kaart verplicht is:

🇦🇱 Albanië
🇦🇿 Azerbeidzjan
🇧🇦 Bosnië & Herzegovina
🇧🇬 Bulgarije (hoewel niet verplicht, wordt het wel aangeraden)
🇮🇱 Israël (houd er rekening mee dat je hier niet mag rijden met de leaseauto)
🇮🇷 Iran
🇲🇦 Marokko (houd er rekening mee dat je hier niet mag rijden met de leaseauto)
🇲🇩 Moldavië
🇲🇪 Montenegro
🇲🇰 Noord-Macedonië
🇺🇦 Oekraïne
🇷🇸 Servië
🇹🇳 Tunesië
🇹🇷 Turkije (houd er rekening mee dat je hier niet mag rijden met de leaseauto)

Bij Blankert Shortlease staan we klaar om je te assisteren bij het verkrijgen van een geprinte groene kaart indien je naar een van deze landen reist. Het hebben van de juiste papieren documentatie draagt bij aan een soepele doorreis en kan van belang zijn tijdens grenscontroles of in situaties waarbij je de geldigheid van je verzekering moet aantonen. Neem gerust contact met ons op als je hierover vragen hebt.

Apart internationaal verzekeringsbewijs in het buitenland bij een caravan en/of aanhanger

In bepaalde landen is het noodzakelijk om naast de reguliere groene kaart een aparte groene kaart bij je te hebben, wanneer je een aanhanger of caravan zwaarder dan 750 kg gebruikt. Deze specifieke kaart kun je bij ons opvragen wanneer je met een caravan of aanhanger rijdt. Geef je merk en kenteken door en wij sturen je deze toe!

Voor specifiek gebruik van een caravan of aanhanger in bepaalde landen is het cruciaal om een extra groene kaart te bezitten. Dit geldt voor:

🇩🇪 Duitsland
🇭🇷 Kroatië (hoewel niet verplicht, wordt het wel aangeraden)
🇵🇱 Polen
🇵🇹 Portugal (ook hier is het niet verplicht, maar wordt het aangeraden).

Het hebben van deze extra kaart kan bijdragen aan een soepele doorreis en vermijdt mogelijke problemen tijdens grenscontroles of in geval van verkeersincidenten. Zorg ervoor dat je goed voorbereid bent als je van plan bent met een caravan of aanhanger door deze landen te reizen.

Groene kaart kwijt? 👀

Ben je jouw digitale of papieren groene kaart kwijt? Geen paniek! Bij Blankert Shortlease zorgen we ervoor dat een vervangende groene kaart snel jouw kant op komt. Of je nu de voorkeur geeft aan een groene kaart digitaal of op papier, wij kunnen beide leveren.

Het verliezen van belangrijke documenten kan zorgen voor ongemak, maar wij staan paraat om je te helpen. Als je vragen hebt over het verkrijgen van een nieuwe groene kaart of hulp nodig hebt bij het proces, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen: 📞 038-720 0880. Ons team staat klaar om je verder te helpen en ervoor te zorgen dat je snel weer beschikt over de juiste documentatie.

Shortlease aanbod

Copyright © 2024 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing