Incl. BTW.Excl. BTW.

Kom je bij ons werken? Bekijk hier de vacatures.

Is het voordeliger om een benzine- of een dieselauto te shortleasen?

Bij het kiezen van een (short)leaseauto is een belangrijke afweging om te maken de keuze tussen benzine of diesel. Naar diesel is nog relatief veel vraag, terwijl het aanbod afneemt. Dieselauto’s zijn immers vervuilender voor het milieu en duurder in aanschaf. Ook de bijtelling voor dieselauto’s ligt hoger.

Hoeveelheid kilometers is bepalend

De belangrijkste factor die een rol speelt bij de keuze voor benzine dan wel diesel is het aantal kilometer dat u jaarlijks rijdt. De literprijs van diesel ligt namelijk lager dan die van benzine, terwijl u voor een dieselauto weer meer wegenbelasting betaalt. Nu maakt de wegenbelasting weliswaar deel uit van de all-in leaseprijs per maand, maar dit maandbedrag ligt hierdoor in het geval van een dieselauto wel hoger.

Er zijn verschillende rekenmodules, waarmee te bepalen is of een diesel- of benzineauto voor u het voordeligst is. Hierbij wordt rekening gehouden met het aantal kilometers, het type auto en de actuele brandstofprijs. De vuistregel is dat het omslagpunt rond de 25.000 kilometer per jaar ligt. Zou u kiezen om een auto voor een maand te shortleasen, dan is een dieselauto dus voordeliger als u in die maand ruim 2000 kilometer rijdt. Maar nogmaals: dit is slechts een inschatting, die per type auto kan afwijken.

Shortlease aanbod

Copyright © 2024 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing