Incl. BTW.Excl. BTW.

Speeddate jouw elektrische auto

Swipe, Match & drive

Is shortlease mogelijk zonder BKR-check?

Het is mogelijk om een shortlease contract af te sluiten zonder BKR-check. Dit verschilt echter wel per leasemaatschappij. Bij de meeste leasemaatschappijen geldt dat u bij het afsluiten van een leaseovereenkomst geregistreerd wordt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Dit omdat u met het afsluiten van een (private) leasecontract een financiële verplichting voor langere tijd aangaat. Uw leasecontract kan wat dat betreft beschouwd worden als een persoonlijke lening. Van het totale bedrag dat u gedurende de looptijd van uw leasecontract aan de leasemaatschappij betaalt, wordt 65 procent geregistreerd bij het BKR. Betaalt u dus bijvoorbeeld €400,- per maand en loopt uw leasecontract 24 maanden? Dan wordt u voor een bedrag van 24 x 400 x 0,65 = 6240,- bij het BKR geregistreerd. Bij Blankert Shortlease is dit echter niet het geval.

Waarom doet Blankert Shortlease niet aan BKR-registraties?

Zoals we hierboven schreven gaat u bij een regulier leasecontract een betalingsverplichting voor langere tijd aan. Bij shortlease is dit echter niet het geval. Na de eerste maand heeft u de mogelijkheid op ieder gewenst moment uw auto weer in te leveren en daarmee de overeenkomst te ontbinden. Zodoende kunt u per direct onder uw betalingsverplichting uit wanneer uw financiële situatie het niet meer toelaat of uw leaseauto niet langer nodig is. Vandaar dat wij bij Blankert Shortlease geen BKR-registraties doen.

Het nadeel van een BKR-registratie

Voor veel mensen die een leaseauto overwegen is het vooruitzicht op een BKR-registratie een reden om dit uiteindelijk toch niet te doen. Immers, ook wanneer dit een positieve registratie betreft – wat het geval is zolang u keurig aan uw maandelijkse betaalverplichting voldoet – kan dit nogal wat vervelende gevolgen hebben. Het voornaamste nadeel is dat een BKR-registratie de hoogte van uw hypotheek kan beïnvloeden.

Hogere maandelijkse vaste lasten betekenen immers dat u minder geld overhoudt om te investeren in de aankoop van een woning. Zo ziet de bank dit ook, waardoor deze u een lager maximaal te lenen bedrag zal bieden wanneer u een BKR-registratie voor een aanzienlijk bedrag (meerdere duizenden euro’s) op uw naam heeft staan. Hetzelfde geldt wanneer u een andersoortige lening wilt afsluiten.

Wel een creditcheck vooraf

Bij Blankert Shortlease dus geen BKR-registratie. Daarentegen willen we natuurlijk wel de zekerheid dat u aan uw betaalverplichting kunt voldoen, wanneer u besluit bij ons een auto te shortleasen. Daarom doen we op basis van uw gegevens wel altijd een creditcheck.

Shortlease aanbod

Copyright © 2023 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing