Incl. BTW.Excl. BTW.

Kom je bij ons werken? Bekijk hier de vacatures.

Is shortlease mogelijk zonder BKR-check?

Het is mogelijk om een shortlease contract af te sluiten zonder BKR-check. Dit verschilt echter wel per leasemaatschappij. Bij de meeste leasemaatschappijen geldt dat u bij het afsluiten van een leaseovereenkomst geregistreerd wordt bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Dit omdat u met het afsluiten van een (private) leasecontract een financiële verplichting voor langere periode aangaat (>12 maanden). Uw leasecontract kan wat dat betreft beschouwd worden als een persoonlijke lening. Het totale bedrag dat u gedurende de looptijd van uw leasecontract aan de leasemaatschappij betaalt, wordt sinds 1 april 2022 100 procent geregistreerd bij het BKR. Betaalt u dus bijvoorbeeld €400,- per maand en loopt uw leasecontract 24 maanden? Dan wordt u voor een bedrag van 24 x 400 = €9.600,- bij het BKR geregistreerd. Bij Blankert Shortlease is dit echter niet het geval aangezien wij op basis van flexibele shortlease contracten werken zonder langere looptijd, welke na een maand op ieder gewenst moment opzegbaar zijn. Blankert Shortlease is niet aangesloten bij een keurmerk en heeft daarom geen toegang tot het BKR.

Waarom doet Blankert Shortlease niet aan BKR-registraties?

Zoals we hierboven schreven gaat u bij een regulier private leasecontract een betalingsverplichting voor langere periode aan. Bij shortlease is dit echter niet het geval. Na de eerste maand heeft u de mogelijkheid op ieder gewenst moment uw auto weer in te leveren en daarmee de overeenkomst te ontbinden. Zodoende kunt u per direct onder uw betalingsverplichting uit wanneer uw financiële situatie het niet meer toelaat of uw leaseauto niet langer nodig is. Vandaar dat wij bij Blankert Shortlease geen BKR-registraties doen.

Wel een creditcheck vooraf

Bij Blankert Shortlease registreren wij u dus niet bij het BKR. Daarentegen willen we natuurlijk wel de zekerheid dat u aan uw betaalverplichting kunt voldoen, wanneer u besluit bij ons een auto te shortleasen. Daarom doen we op basis van uw gegevens wel altijd een creditcheck.

Shortlease aanbod

Copyright © 2024 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing