Incl. BTW.Excl. BTW.

Speeddate jouw elektrische auto

Swipe, Match & drive

Waarop moet ik letten bij het kiezen van een leaseauto?

Gezien het enorme aanbod kan het een flinke uitdaging zijn om precies de leaseauto te vinden die aan uw wensen voldoet. En dan hebben we het nog niet eens alleen over het merk en het type, maar ook over de gehele samenstelling van uw leasepakket. Dit maakt namelijk dat u voor dezelfde leaseauto bij de ene maatschappij een stuk meer of minder betaalt dan bij de andere. Daarom is het van belang rekening te houden met de volgende punten.

De looptijd van uw leaseovereenkomst

De eerste en misschien wel meest belangrijke factor die een rol speelt, is hoe lang u de auto besluit te leasen. Kiest u voor 60 maanden, dan betaalt u maandelijks aanzienlijk minder dan wanneer u de auto na twee jaar weer wenst in te leveren. Bedenk wel dat u er ook echt voor die periode aan vast zit. Tussentijds opzeggen kan niet zomaar, daar staan doorgaans fikse boetes tegenover. Een goed alternatief is shortlease. Hierbij least u vanaf één maand, waarna u de auto op ieder gewenst moment weer kunt inleveren. Het maandbedrag ligt hierbij iets hoger, maar de flexibiliteit die u ervoor terugkrijgt is dat meer dan waard.

De kilometerbundel

Verder staat in uw leasecontract hoeveel kilometers u jaarlijks mag rijden. Vergelijk dit met een belbundel voor uw mobiele telefoon. Overschrijdt u de limiet, dan betaalt u per minuut – of in het geval van shortlease per kilometer – een vooraf afgesproken bedrag. Rijdt u echter minder dan u zou mogen rijden, dan worden deze niet verbruikte kilometers in veel gevallen niet vergoed. Zoek dus goed uit hoeveel kilometers u op jaarbasis verwacht te gaan rijden en stel op basis hiervan uw leasepakket samen.

Opties: inbegrepen of niet?

Verder kunnen auto’s tegenwoordig voorzien zijn van allerlei technische snufjes. De één geeft er niets om, de ander wil ze het liefst allemaal. Stoelverwarming, parkeersensoren, achteruitrijcamera’s, Lane Assist en ga zo maar door. Veelal betaalt u per aanvullende optie echter een bedrag extra per maand. Bij sommige aanbieders of bepaalde auto’s is het daarentegen niet mogelijk om te kiezen. Kijk daarom goed welke opties een auto standaard bevat en wat het kost om bepaalde aanvullende opties toe te voegen.

Verzekering

Verder kan ook de manier waarop een leaseauto verzekerd is ook nog verschillen per leasemaatschappij. Het is vrij gebruikelijk dat dit all risk is, maar toch zijn er aanbieders die hun auto’s alleen WA verzekeren. Wilt u toch een all risk-verzekering, dan betaalt u daarvoor extra. En kijk ook naar de voorwaarden voor vervangend vervoer in binnen- en buitenland.

Shortlease aanbod

Copyright © 2024 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing