Incl. BTW.Excl. BTW.

Kom je bij ons werken? Bekijk hier de vacatures.

Wat is financial lease?

Financial lease is een zakelijke leasevorm die afwijkt van wat de meesten als leasen beschouwen. Bij financial lease wordt men na afloop van de leaseperiode namelijk automatisch eigenaar van de auto. In principe is financial lease dus een afbetalingsregeling. Zolang de leaseperiode loopt, blijft de leasemaatschappij juridisch eigenaar van de auto. De klant is daarentegen wel economisch eigenaar, wat onder meer inhoudt dat kosten voor de verzekering, belasting, onderhoud en reparaties voor diens rekening komen.

De financiële voordelen van financial lease

De reden dat bedrijven voor financial lease kiezen, is doorgaans dat ze hierdoor niet in één keer een flinke investering hoeven te doen, wat eventuele liquiditeitsproblemen helpt te voorkomen. Daarnaast brengt financial lease een belastingvoordeel met zich mee: de btw die u maandelijks betaalt is aftrekbaar. Wilt u de auto ook privé gebruiken? Dan betaalt u hiervoor maandelijks een bedrag aan fiscale bijtelling.

Liever een auto voor de korte termijn?

Het feit dat u na verloop van tijd eigenaar wordt van de auto en dus kunt beschikken over de restwaarde wordt veelal als een voordeel gezien. Nadeel is echter dat u wel voor een vaste periode, doorgaans meerdere jaren, vastzit aan een betaalverplichting. Een goed alternatief daarvoor zou shortlease kunnen zijn. Zo kunt u al een auto leasen vanaf één maand en zit u verder nergens aan vast. Iets voor u? Bekijk dan ons aanbod zakelijke shortlease!

Shortlease aanbod

Copyright © 2024 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing