Incl. BTW.Excl. BTW.

Kom je bij ons werken? Bekijk hier de vacatures.

Wat is het verschil tussen shortlease en financial lease?

Bent u voornemens zakelijk een auto te gaan leasen? Dan bent u wellicht op de termen shortlease en financial lease gestuit. Het zijn twee vormen van leasen die behoorlijk van elkaar verschillen. Want waar het verschil tussen shortlease en operational lease voornamelijk gelegen is in de leasetermijn, is het in dit geval ingewikkelder.

Wat is shortlease?

Shortlease is een flexibele vorm van private of, in het geval van zakelijk rijden, operational lease. U betaalt een vast maandbedrag aan de leasemaatschappij en mag in ruil daarvoor een (bijna) nieuwe auto rijden, voorzien van alle denkbare luxe, zonder u druk te hoeven maken over de vaste lasten. In het maandbedrag zijn namelijk de kosten voor de verzekering, wegenbelasting, pechhulp, onderhoud en dergelijk al opgenomen. U hoeft alleen zelf nog voor de brandstof te zorgen. Shortlease is al mogelijk vanaf één maand en is daarna dagelijks op te zeggen.

Wat is financial lease?

Waar shortlease sterke gelijkenissen vertoont met het huren van een auto, is financial lease veeleer te vergelijken met het kopen van een auto op afbetaling. U betaalt ook nu een vast maandbedrag, maar bent wel economisch eigenaar van de auto. Dat houdt in dat u de leasemaatschappij alleen betaalt voor het gebruik van de auto, maar zelf zorg moet dragen voor de verzekering, wegenbelasting, onderhoud en dergelijke.

De leasemaatschappij blijft wel juridisch eigenaar van de auto, die zodoende gedurende de looptijd van het leasecontract als onderpand van de lening geldt. Als de looptijd verstreken is en u aan uw betaalverplichtingen heeft voldaan, wordt u volledig eigenaar van de auto.

Kortom: het verschil

Bij shortlease is het mogelijk een korte periode gebruik te maken van een auto, waarbij u geen aanvullende kosten heeft naast het maandbedrag. Is het contract afgelopen of zegt u dit tussentijds op, dan levert u de auto kosteloos weer in. Financial lease is daarentegen een investering voor de lange termijn, waarna u de auto in uw bezit krijgt.

Shortlease aanbod

Copyright © 2024 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing