Incl. BTW.Excl. BTW.

Speeddate jouw elektrische auto

Swipe, Match & drive

Welke leasevormen zijn er?

Zakelijk of particulier, met of zonder bijtelling, voor een lange periode of maandelijks opzegbaar: er zijn verschillende vormen van autolease mogelijk. Het eerste onderscheid dat gemaakt dient te worden is dat tussen privé en zakelijk leasen. Vervolgens is zakelijke lease weer onder te verdelen in financial lease en operational lease. Operational lease valt daarbij uiteen in netto en full operational lease. En tot slot is er voor zowel de zakelijke als de particuliere leaserijder nog de optie shortlease.

Financial lease

Financial lease is te vergelijken met een auto kopen op afbetaling. U sluit in feite een lening af voor een vast bedrag per maand en na afloop van de leasetermijn heeft u de auto afbetaald en bent u definitief eigenaar van de wagen. In de regel komen de bijkomende kosten als verzekering, wegenbelasting, reparaties en onderhoud voor eigen rekening.

Operational lease

Operational lease is de leasevorm waaraan de meesten meteen denken bij zakelijk leasen. De auto blijft gedurende de leaseperiode eigendom van de leasemaatschappij en dient na afloop van de termijn weer ingeleverd te worden. Zodoende ligt het economisch risico bij de leasemaatschappij. Operational lease valt te verdelen in de varianten full operational lease en netto operational lease.

Full operational lease

De populairste vorm van zakelijk leasen: full operational lease. Dit is de bekende alles-in-één-variant. Alle bijkomende kosten, met uitzondering van de brandstof, zijn bij het vaste maandbedrag inbegrepen. Zo weet u iedere maand precies wat u aan uw leaseauto kwijt bent en hoeft u zich geen zorgen te maken over de kosten van eventuele reparaties en onderhoud.

Netto operational lease

U kunt er ook voor kiezen om bepaalde aanvullende kosten, waaronder reparatie, onderhoud, pechhulp en dergelijke, voor eigen rekening te nemen. Kiest u ervoor om geen enkele vorm van dienstverlening in uw leasecontract op te nemen en betaalt u dus alleen voor het gebruik van de auto, dan spreken we van netto operational lease. Dit scheelt aanzienlijk op uw maandbedrag, maar brengt vanzelfsprekend ook financiële risico’s met zich mee.

Private lease

De leasevorm voor particuliere gebruikers noemen we private lease. Eigenlijk is dit het particuliere equivalent van full operational lease. Het verschil is dat van bijtelling geen sprake is bij private lease. Wel profiteert u van dezelfde voordelen, waardoor u volledig ontzorgd de weg op kunt.

Shortlease

Dan is er tot slot nog de optie shortlease: dé specialiteit van Blankert Shortlease. Dit is een flexibele variant van zowel full operational lease als private lease. Bij deze laatste twee leasevormen zit u voor een vooraf bepaalde periode (doorgaans 24 tot 60 maanden) vast uw leaseauto, wat bij een veranderende (financiële) situatie een probleem zou kunnen zijn. Shortlease houdt daarentegen in dat u na de eerste maand uw leasecontract iedere dag kunt opzeggen. Zo is het risico minimaal en kunt u diverse auto’s uitproberen!

Meer weten over de voordelen van shortlease? Neem gerust contact met ons op door te bellen naar 038-7200 880 of een email te sturen naar info@blankert.nl.

Shortlease aanbod

Copyright © 2024 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing