Incl. BTW.Excl. BTW.

Kom je bij ons werken? Bekijk hier de vacatures.

Ontdek de Volvo EX30!

Ontdek de Volvo EX30!

Daar is die dan, de Volvo EX30, de compacte elektrische SUV van Volvo. De eerste exemplaren zijn bij ons gearriveerd! Als echte Volvo-fan kon Willem niet wachten om de Volvo EX30 eens goed te gaan testen. Waarom hij zo’n fan is? Bekijk de video en lees hieronder zijn bevindingen. 👇🏼 

Prijs

De Volvo EX30 is verkrijgbaar met met verschillende aandrijflijnen: de Single Motor, de Single Motor Extended Range en de Twin Motor Performance. Van deze aandrijflijnen zijn er verschillende uitvoeringen namelijk de Core, Plus en Ultra. Wij hebben de Volvo EX30 Single Motor Extended Range Plus in onze vloot. Deze auto heeft een fiscale waarde van €44.994,-. Wil je weten wat de huidige prijs is? Kijk dan hier voor het actuele tarief.

Actieradius

De actieradius van de Volvo EX30 is afhankelijk van de gekozen uitvoering. De Single Motor-uitvoering heeft een bereik van 344 kilometer. De Volvo EX30 Single Motor Extended Range Plus zoals wij in onze vloot hebben heeft een actieradius van 480 kilometer. Dit komt doordat deze uitvoering een grotere accu heeft. Ook kun je de Volvo EX30 vrij snel opladen, in 26 minuten kun je bij een snellader van 10 naar 80% opladen. 

Interieur

In deze auto wordt snel duidelijk dat deze Volvo anders is dan de andere Volvo’s. Het dashboard is minimalistisch. Er is geen teller meer te zien boven het stuur, want alles gaat vanuit de bediening op het 12,3 inch grote touchscreen in het midden. Het touchscreen draait op Android en voorziet je dus in apps zoals Google Maps en Spotify. Doordat er geen tellertje meer boven het stuur zit is de snelheidsmeter ook op dit scherm te zien, deze vind je bovenin op het touchscreen. Wij ervaren dit zelf niet direct als een enorm probleem, maar het is wel even wennen.

Het bedienen van de rijrichting gaat met een hendel, deze zit net als bij een Tesla achter het stuur. Om de ramen te openen zitten er geen raamknoppen op de deuren meer maar wel in het midden, net voor de armsteun. In deze armsteun zitten houders verwerkt die als bekerhouders of als extra opbergvak kunnen worden gebruikt. Heel handig!  

Ook kun je, je telefoon gemakkelijk opladen via de draadloze oplader. Hiervoor heb je dus geen kabel meer nodig. De draadloze oplader klemt je telefoon en houdt deze goed op zijn plek. Dat is ook wel nodig met zoveel pk 😜.

Onze Volvo EX30’s zijn uitgerust met Climate Pack. Dit houdt in dat je ook stuur- en stoelverwarming tot je beschikking hebt. Erg prettig in de koudere dagen of voor het ultieme luxegevoel wanneer je rijdt.

Kofferruimte

Ondanks dat de Volvo EX30 een compacte SUV is, heeft deze auto redelijk wat kofferruimte. Volvo spreekt over een kofferruimte van 318 liter. Maar dit lijkt in de praktijk iets meer te zijn door slimme opbergplekjes onder de verstelbare vloer en de ruimte onder de motorkap.

Rijervaring

De Volvo EX30 Extended Range zoals deze bij ons staat heeft net als het instapmodel 272 pk en rijdt in 5,3 seconden van 0 naar 100 km/h. De auto is een achterwielaandrijver, dus dit verloopt zonder hinderlijke aandrijfreacties in het stuur. 

Bovendien is de Volvo EX30 ook stil, als het gaat om afrolgeluiden en windruis. Je kunt in het touchscreen scherm ook kiezen voor een one-pedal-drive-stand. Hierbij stel je in dat de auto afremt bij het loslaten van het rijpedaal. De auto komt dan automatisch helemaal tot stilstand, zoals dat hoort bij deze rijmodus. 

Kortom is de Volvo EX30 …

De Volvo EX30 is een compacte SUV met een modern design, een ruim interieur en een comfortabele rijstijl. De verschillende aandrijflijnen en uitvoeringen bieden keuzevrijheid voor wat betreft prijs, actieradius en prestaties. De actieradius van 480 kilometer is meer dan prima voor de meeste dagelijkse ritten.

Het minimalistische interieur met touchscreen bediening is even wennen, maar biedt een strakke en moderne uitstraling. De praktische opbergoplossingen, zoals de extra ruimte onder de verstelbare vloer en de opbergruimte voor de laadkabel, maken de EX30 erg gebruiksvriendelijk.

De Volvo EX30 is een perfecte keuze voor wie op zoek is naar een stijlvolle, praktische en comfortabele elektrische crossover met een premium uitstraling.

 

Copyright © 2024 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing