Incl. BTW.Excl. BTW.

Kom je bij ons werken? Bekijk hier de vacatures.

Op vakantie met de auto: #3 Andere leaseauto mee? Voorkom dubbele bijtelling

Op vakantie met de auto: #3 Andere leaseauto mee? Voorkom dubbele bijtelling

Ga jij dit jaar met je eigen leaseauto op vakantie naar het buitenland of kies je tijdelijk voor een andere auto? In dit artikel delen we een aantal handige tips die je kunnen helpen om dubbele bijtelling te voorkomen.

Op vakantie met een andere leaseauto

Mag jij van je werkgever tijdens de vakantie een andere leaseauto kiezen? Zorg er dan voor dat je samen met je werkgever alle details schriftelijk vastlegt. Dit is essentieel om te voldoen aan de regels van de VNA (Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen), die samen met de Belastingdienst zijn opgesteld. Op die manier voorkom je mogelijke dubbele bijtelling.

Belangrijk is om de volgende informatie schriftelijk te documenteren tussen jou en je werkgever:

  1. De specifieke periode waarin je gebruikmaakt van de vervangende auto.
  2. De catalogusprijs, CO2-uitstoot en bijtellingscategorie van de vervangende auto.
  3. Het kenteken van de vervangende auto.

Het inleveren van je eigen leaseauto

Als je de tijdelijke auto gaat ophalen, vergeet dan niet om je eigen leaseauto terug te brengen naar de leasemaatschappij of je werkgever. Lever daarbij de sleutels en documenten in.

Bijtelling voor de tijdelijke leaseauto

Als je alles hebt afgehandeld, hoef je tijdens je vakantie alleen bijtelling te betalen voor de tijdelijke auto, waardoor je zorgeloos van je vakantie kunt genieten.

Wil je zelf alvast berekenen wat de kosten van de vervangende auto zullen zijn? Deel dan de maandelijkse bijtelling van de tijdelijke auto door het aantal dagen van die maand. Voor de overige dagen in diezelfde maand betaal je de normale bijtelling voor je eigen leaseauto.

Overleg met je werkgever

Let op: In specifieke gevallen, zoals voor directeur-aandeelhouders, is het noodzakelijk om de Belastingdienst te raadplegen voor overleg over de toepassing van deze regels. Zorg ervoor dat je tijdig bij je werkgever informeert naar de mogelijkheden voor jou.

Huur een auto voor een korte periode

Als het niet lukt om via je werk een andere leaseauto te regelen, kun je altijd nog overwegen om bijvoorbeeld een huurauto voor enkele weken te huren bij Blankert Autoverhuur.

Copyright © 2024 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing