Incl. BTW.Excl. BTW.

Veelgestelde vragen

Hoe komt de auto bij mij en wat kost het?

De auto kan kosteloos gehaald en teruggebracht worden op onze vestiging in Zwolle. Tevens is het mogelijk de voertuigen door heel Nederland te brengen en te halen. Het tarief voor het afleveren op locatie betreft €65,- excl. BTW.

Wanneer wij een auto afleveren op een gewenste locatie en er staat een auto die terug moet naar Blankert Shortlease hanteren wij een tarief van €75,-.

Daarnaast zijn er ook 2 gevallen waarbij er spoedkosten van toepassing zijn. Dit geldt voor het afleveren van de auto op dezelfde dag of wanneer u na 16:00 uur een auto wilt hebben voor de volgende dag. Hiervoor berekenen wij het normale tarief van €65,- + €15,- spoedkosten. Beide bedragen zijn excl. BTW.

Let op! Kilometerstanden bij vertrek en terugkomst op de vestiging zijn leidend voor het aantal verreden kilometers. Tevens geldt dat de auto vertrekt vanaf de vestiging met een volle tank en dat deze ook bij terugkeer weer vol dient te zijn.

Hoe controleert u een eindfactuur?

Wanneer u een auto weer inlevert of wisselt nemen wij de auto in en maken wij voor u een eindfactuur. Op deze eindfactuur staan allerlei zaken waaronder de looptijd (in maanden en dagen), eventueel extra gereden kilometers, brandstofkosten, schade en overige kosten voor bijvoorbeeld een trekhaakmontage.

Wij merken dat met name de looptijd op de eindfactuur soms lastig te begrijpen is. Deze wordt dus weergegeven in maanden en dagen. Bij shortlease rekenen wij 1 maand = 30 dagen. Ons systeem berekend dit automatisch door op uw eindfactuur.

Voorbeeld: Stel u heeft een auto gehad van 1 Januari t/m 6 Maart.

  1. Dit zijn dan 65 kalenderdagen (31+28+6). Op uw eindfactuur staat dan looptijd = 2 maanden + 5 dagen. (Dus niet 2 maanden en 6 dagen!)
  2. Uw maandtermijn (o.b.v. 30 dagen) is €495,- excl. BTW, dan betaalt u dus totaal: €495,- / 30 dagen x 65 huurdagen = €1072,50 excl. BTW.
  3. Wanneer u iets meer gereden heeft dan het contract ziet u dit onder “overkilometers” op de eindfactuur terug. Bijv. 155 km. extra.
  4. Wanneer u de auto in Nederland door ons laat ophalen kost dit €65,- excl. BTW, dit ziet u ook op de eindfactuur terug.

HIER kunt u de eindfactuur van bovenstaand voorbeeld downloaden.

Mocht u naar aanleiding van uw factuur en bovenstaande uitleg nog vragen hebben, dan horen wij dit graag.

Is er een borg van toepassing?

Op al onze auto’s geldt een borg van minimaal één maandtermijn. De borg wordt berekend aan de hand van een creditcheck. Wanneer u de auto komt ophalen dient de borg op onze vestiging meteen te worden voldaan. Wordt de auto bij u afgeleverd, dan dient de borg alvorens bij ons binnen te zijn. U kunt de borg overmaken op onze bankrekening, NL03 RABO 0112 917 410 o.v.v. factuurnummer, of betalen middels de betaallink die wij naar u toegestuurd hebben in de mail.

Bij terugkomst van de auto op onze vestiging controleert een medewerker de auto op schade etc. Ook wordt er gekeken of er eventuele boetes binnen zijn gekomen. Mocht dat zo zijn dan wordt dat bedrag ingehouden en van de borg afgehaald. Hierover krijgt u ook bericht van ons. Het resterende bedrag van de borg wordt dan z.s.m. weer op uw rekening gestort.

Hoeveel bedraagt het eigen risico?

Het eigen risico voor personenauto’s bedraagt €250,- (<24 jr. €700,-) per schadegeval.

Het eigen risico voor bedrijfswagens bedraagt €350,- (<24 jr. €700,-) per schadegeval.

Copyright © 2022 - Blankert Shortlease

Deze website is ontwikkeld door B&S Media Internetmarketing